LEDIGA JOBB

Lediga jobb

 

Brinner du för att jobba med affärer. Då har vi ett av landets mest spännande säljjobb hos Northcone AB.

ROLLBESKRIVNING
Northcone expanderar sin verksamhet och söker därför ytterligare en Key Account Manager med ansvar för försäljningen av bolagets produkter som består av krocksäkra belysningsstolpar.
Kunderna och kontaktytorna är i huvudsak kommuner, grossister, konsulter och entreprenörer runt om i Sverige.
Du kommer att ingå i ett professionellt säljteam i ett miljö- och hållbarhetsmedvetet företag. 

I rollen som Key Account Manager ingår följande ansvar;
• Proaktivt uppsöka, skapa och vårda relationer med kommuner, grossister, konsulter och entreprenörer runt om i Sverige. Fördjupa kunskapen och förståelsen för deras situation. Viktigt med täta, fysiska och uthålliga kontakter.
• Identifiera, bevaka och analysera relevanta byggprojekt i nära relation med kontaktytorna. 
• Ansvara för att offerera Northcones belysningsstolpar till de olika kunderna och tillhörande projekt.
• Ansvara för att skapa offerter och lägga order i affärssystemet.
• Vara kundens ombud under hela projektfasen. Från identifierat projekt och tillhörande offert till slutleverans och fullgod installation.
• Ansvara för att prioritera och fördela kundkontakter och upparbetade leads tillsammans med VD och övriga i säljteamet.
• Stötta de övriga i säljteamet, byta erfarenheter och motivera kollegorna till ett proaktivt försäljningsarbete i nära samverkan med fabriken. Komma med ideer kring produktutveckling, nya kunder och nya vägar till försäljning.
• Säkerställa att de årliga försäljningsmålen och uppsatta aktiviteterna nås. 

I tjänsten ingår att kunna resa till befintliga kunder och kontakter i hela Sverige. Geografisk placering är med fördel Stockholm eller Borlänge och du kommer att rapportera till VD.

KVALIFIKATIONER

Lämplig yrkesbakgrund är minst 5 års erfarenhet av framgångsrik produktförsäljning på den svenska marknaden. Branschförståelse är en viktig parameter och man bör ha sålt till kunder eller grossister i liknande bransch som den Northcone verkar inom.

Meriterande är om du har erfarenhet från offentliga upphandlingar LOU.

Vi ser gärna att lämplig utbildningsbakgrund är minst gymnasieexamen.

Vi utgår ifrån att du är en god kommunikatör och har förmåga att uttrycka dig pedagogiskt och enkelt i tal och skrift på framförallt svenska men gärna också på engelska.

Rollen som Key Account Manager hos Northcone kräver uthållighet och långsiktigt relationsbyggande. Du kan räkna med långtgående stöd från bolaget och kollegor, men rollen ställer likväl stora krav på egen initiativförmåga, drivkraft och vilja att lyckas. Du älskar att göra affärer och har en hög ambitions- och aktivitetsnivå.

Tror du att du har vad som krävs? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig. 

Vi arbetar tillsammans med Mercuri Urval i den här rekryteringsprocessen och ser fram emot ditt CV med personligt brev till www.mercuriurval.se (Ref.nr. SE-13947). Rekryteringen sker löpande, men senaste datum för ansökan är 31 januari 2020. Vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anton Åhlander tel 0733 039 194 eller Hans Blecher tel 0733 427 989.